Nascetta

De wijngaarden van de nascettabevinden zich over het algemeen op 400-450 meter hoogte en zijn op het noorden of westen gericht. Dit zorgt voor voldoende frisheid in de wijn.
Geen malo (melkzuurgisting) voor deze wijn. Vergisting en rijping vinden meestal plaats op roestvrij staal; soms ook op hout.

Aroma`s van reine claude, perzik, frisse zuren, een hint van rozemarijn en het voor veel Italiaanse witte wijn karakteristieke bittertje op het eind proef je. De structuur van de wijn van nascetta staat rijping op houten vat toe en zorgt dan voor een parfum van een vleugje acaciahoning. Volgens sommigen heeft nascetta iets van een Grüner Veltliner. De smaak wordt mede bepaald door de leeftijd van de wijnranken. Veel producenten hebben nog relatief jonge druiven. Wanneer de druivenranken 4 tot 5 jaar ouder zijn, geeft het een andere wijn. Net als de locatie (samenstelling grond, ligging ten opzcihte van de zon, ed.), bepaalt de leeftijd van de ranken en het productieproces (‘hand van de meester’) de uiteindelijke smaak.

Na botteling is het advies de wijn binnen 2 tot 3 jaar te drinken. De wijn dient koel, circa 12 graden Celsius, gedronken te worden. Na het openen van de fles is de wijn nog 3 tot 4 dagen goed. Alleen de geur gaat in de loop der dagen iets achteruit.

 • Ri Da Roca Langhe Nascetta 2018
  Ri Da Roca Langhe Nascetta 2018

  Ri Da Roca - Langhe Nascetta 2018
  Bianco
  100% Nascetta
  San Damiano d'Asti, Piemonte

  IAroma`s van reine claude, perzik, frisse zuren, een hint van rozemarijn en het voor veel Italiaanse witte wijn karakteristieke bittertje.

  € 12,95
© 2017 - 2024 Vino Linea Directa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.