Recept van de maand

De herfst is in het land, maar er zijn dagen dat de zon weer even doet denken aan de zomer. Dan heb ik zin in

Zuppetta di Cozze e Vongele met een lekker glas Arneis.

Het gerecht is typisch voor alle kuststreken van Italië. Veel van die gerechten zijn bedacht door vissers. Zij maakten de soep van wat er op dat moment aan boord was. De geroosterde broodjes die we er nu voor smaak en dicoratie bijdoen, waren vroeger grote hompen (oud) brood en dienden om de soep steviger en voedzamer te maken.

Recept uit "leven en eten tussen olijfbomen en zee" van Marlies de Waal.

1. Mosselen (500 gr.) en venusschelpen (500gr.) meerdere keren spoelen (zodat het zand verdwenen is) en laten uitlekken.

2. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een verwarmde pan. Kneus een teentje knoflook (met de platte kant van een mes) en fruit dit even. Als het de smaak aan de olie heeft afgegeven, kun je het verwijderen.

3. Mosselen en venusschelpen in de pan doen. De helft van de gehakte peterselie toevoegen en het geheel goed doorroeren. Afblussen met witte wijn. Met de deksel op de pan zachtjes door laten koken tot de schelpjes zich geopend hebben.

4. Intussen tomaatjes klein snijden. Tomaten samen met de rest van de peterselie en de grote garnalen aan de schelpjes toevoegen en nog 1 minuut roerbakken.

5. Serveer in diepe borden met een geroosterd broodje op de rand. Geef er genoeg brood bij om de heerlijke bouillon me op te deppen.

Mosselen zijn gezond. Ze bevatten veel eiwitten. Daarnaast zitten er in mosselen veel vitamines en mineralen. De hoeveelheid vet in de mosselen is te verwaarlozen. Ook heeft het geen verhogend effect op het cholerestolgehalte.

Wat is lekker om bij te drinken

Roero Arneis Sito dei Fossili docg van Bric Cenciurio € 12,95 aanbieding voor € 10,95

De Roero Arneis, die het best jong gedronken kan worden als aperitief of bij lichte gerechten.

In de omgeving van Alba wordt hij veelal ingezet als een typische huiswijn, veel cafés enrestaurants schenken hem. Met zijn frisheid enaroma's van amandel, groene appel, peer en meloen.

© 2017 - 2018 Vino Linea Directa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel