Casale Marchese

Casale Marchese werd gebouwd over twee oude Romeinse historische plekken. Tijdens de Middeleeuwen werd  het vermeld in een bul, uitgevaardigd door paus Bonice VIII, op 12 mei 1301, als onderdeel van het familie leengoed van de Annibaldi.

Tijdens de Renaissance kwam het landgoed in bezit van het huis van de markies Emilio de' Cavalieri (1550-1602), dit bracht de naam "Casale Marchese" voort..

Later werd het nobele  landgoed genoemd in vele officiële documenten. Het bevindt zich in de pauselijke landmeter Office records (1860) en werd ook beschreven door dichters en schrijvers, zoals Clara Wells, die het in een van haar boeken (1878) vermeldt.

De Carletti familiebedrijf heeft het Casale Marchese landgoed voor twee eeuwen in haar bezit. Alessandro en Ferdinando zijn de vijfde generatie van deze wijnbouw familie. Alessandro, de oudste zoon, is de zaakvoerder en de jongste zoon, Ferdinando, is de landbouwingenieur.

De familie kan ook bogen op twee belangrijke kardinalen als voorouders: Ludovico Micara (1775-1847) en Clemente Micara (1879-1965). De wijn "Clemens"  is een eerbetoon aan de laatste.


© 2017 - 2024 Vino Linea Directa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.